teenager gummisko

Når man hverken er barn eller voksen

Efter en barndom, som for mange synes uendelig og dejlig, venter en række ungdomsår inden det rigtige voksenliv kalder. Disse år, hvor man hverken er barn eller voksen kan være en forvirrende tid, og man kan føle, at man betræder ukendt land. 

Både andre og en selv skal forstå og vænne sig til, at man ikke længere er helt den samme person, som man var, og at man udvikler sig. Som forældre bør man have forståelse for, at man må tage alene afsted til Disneyland, da teenageren måske hellere vil på festival eller i sommerhus med vennerne. 

Rejs ud og få nye input 

Ungdomsårene er også den tid, hvor man skal beslutte sig for, hvad man vil arbejde med. Her kan det være meget givende for den unge at tage på højskole eller på en rejse, hvor man får nye input og møder andre mennesker. På den måde kan man udvide sin horisont og få bedre forudsætninger for at vælge det, der er det rigtige for den enkelte. Måske vidste man ikke noget om linkbuilding, inden man tog på højskole, men mødte andre, der gjorde, og fik på den måde lyst til selv at beskæftige sig med det. 

At komme ud og opleve noget andet end det miljø, man selv er rundet af kan derfor være utroligt givende for et ungt menneske og have stor betydning for, hvordan livet former sig. En rejse eller et højskoleophold kan danne grundlag for nye venskaber, der i mange tilfælde varer livet ud.